Ученици от ЕГ "Гео Милев" в Добрич посетиха Народното Събрание

Посещението е по покана на народния представител от "Демократична България" Албена Симеонова

Ученици от ЕГ "Гео Милев" в Добрич посетиха Народното Събрание

Младежите разгледаха основната сграда на Народното събрание и присъстваха на заседание на българския парламент, като имаха възможност да се запознаят от първо лице с работата на институцията и народния представител.




Албена Симеонова и роденият в Добрич депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев поканиха младите хора на среща в зала "Запад". Дискусията между депутати и ученици беше много ползотворна.   Албена Симеонова разясни акценти от своята дейност, като разказа на учениците за внесените от нея законопроекти-- за забрана изсичането на дървета във вододайните зони,  за биоразнообразието и брегоукрепването,  за чистотата на атмосферния въздух, за преработката на индустриалния коноп и за  дивото къмпингуване.

В изложението си тя акцентира на това колко важно е създаването на гражданско общество и упражняването на правото ни на глас.

Ивайло Мирчев подчерта необходимостта от реформа в правосъдната система и съдебната власт. Той запозна младите хора с важността на машинното гласуване и опасностите, които крият корпоративният и купеният вот.

Младите хора споделиха, че се интересуват от перспективата за съставяне на кабинет и редовно правителство. Всички те получиха сувенири за спомен от гостуването си в Народното събрание.