„Златна значка“ получи актрисата Рени Кирова по повод 80-годишнината си

Актрисата Рени Кирова, работила дълги години в Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич, получи отличието „Златна значка“ от Съюза на артистите в България.

„Златна значка“ получи актрисата Рени Кирова по повод 80-годишнината си

Отличието беше връчено от директора на КТ „Дора Габе“ Петър Петков на специална церемония, на която присъстваха и много деца. Наградата е признание за активната дейност на Рени Кирова на българската театрална сцена.





Актрисата получи пожелание от председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев здравето и вдъхновението да са неизменни спътници на житейските й дела и помисли. „Продължавайте да гледате напред и нагоре, да улавяте красотата на мига и да бъдете щастлива с това, което сте, и което оставяте след себе си!“, пише още в поздравителния адрес.


„Безкрайно съм щастлива, че най-хубавите години от живота си, ги посветих на театъра, на детските грейнали очички, на песничките, които ви изпяхме“, сподели пред детската публика в залата Рени Кирова при награждаването си. Тя пожела на децата дълги години да живеят, изпълнени с радост от това, което са постигнали в живота. „Обичайте театъра, обичайте изкуството, защото то е най-красивото, най-хубавото в живота“, заяви от сцената Рени Кирова.