13 задържани в област Добрич по време на Специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици

Операцията се извършва във връзка с разпореждане на Главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества.

13 задържани в област Добрич по време на Специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици

В рамките на 24 часа, от 6.00 часа на 7 декември до 6.00 часа на 8 декември, в област Добрич са задържани 13 лица, образуваните досъдебни производства са 8 – три досъдебни и пет бързи. Действията са подготвяни съвместно със структурите на МВР в продължение на повече от месец. Целта на операцията е масирано противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.



При обиск на частен дом в Добрич са открити наркотици, както и голяма сума пари, задържан е собственикът на жилището, срещу него е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотици. Подробности за този случай четете тук

Говорителят на Районната прокуратура Добрич прокурор Даниел Илиев информира, че сред задържаните са и лица от Балчик и Каварна. В Балчик е образувано досъдебно производство за държане на 2.6 грама метамфетамин, в Каварна за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 

Резултатите от проведената Специализирана полицейска операция са добри, заяви прокурор Илиев. В хода на досъдебните производства във връзка със задържаните лица ще се доизяснява дали част от тях ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми, а други като свидетели. 

Директорът на ОД на МВР Добрич старши комисар Цветан Пировски информира, че акцията продължава, има изградени КПП-та. Проверки се извършват и за управление на МПС след употреба на наркотици. Полицията разполага и с допълнителна оперативна информация, но към този момент не могат да бъдат дадени подробности. 

Продължава се и с проверките около училищата на територията на област Добрич за установяване на случаи за продажба на наркотици.