Наркотици и над 30 000 евро откри полицията в частен дом в Добрич

Претърсването е било извършено в рамките на Специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества по разпореждане на Главния прокурор Иван Гешев.

Наркотици и над 30 000 евро откри полицията в частен дом в Добрич

По повод получена оперативна информация и след кратка засада полицията влиза в частния дом в Добрич около 16 часа вчера. Открити и иззети са 15 броя пакетчета с амфетамин с тегло 10,82 грама и няколко пакетчета с марихуана, както и сумата от 30 180 евро. Задържан на място е и собственикът на имота, 59-годишен мъж, който е известен на полицията. Органите на реда продължават работата си на терен и по доказване на подозренията за разпространение на наркотични вещества срещу задържания.




 

Срещу 59-годишния мъж е образувано досъдебно производство, очаква се съдът да разгледа мярката му за неотклонение. В дома на мъжа е имало и две деца, за което са информирани съответните институции, като към момента няма данни децата да са в риск.

Задържаният 59-годишен мъж към момента отказва да дава обяснения. Ще бъде проверено обстойно откъде обвиняемият разполага в дома си с такава голяма сума. Действията по случая продължават.