Бейби бум в стопанството на „Еко Агро“

Над 60 млади телета от популярната месодайна порода Блек Ангъс са се родили в стопанството на „Еко Агро“ през изминалия месец ноември


Бейби бум в стопанството на „Еко Агро“

Според управителя на фермата и главен ветеринар д-р Мартин Иванов, това е своеобразен бейби бум. Ако всичко върви по план, очакванията са до края на м. февруари следващата година броят им да достигне над 140. Сред новите попълнения на трите стада са и две двойки близнаци, което се случва изключително рядко. Младите животни ще останат с майките си в продължение на 9 месеца, за да бъдат захранени с важните за тяхното развитие коластра и мляко, богати на хранителни вещества, витамини и минерали.



Във фермата на „Еко Агро“ се отглеждат около 400 говеда от породата Абърдейн Ангъс, или по-известна заради черната си окраска като Блек Ангъс. Животните произхождат от тучните поля на Шотландия и са изключително устойчиви на зимни условия. Месото се отличава със силно изразена мраморираност и крехкота. От  съвсем скоро в стопанството живеят и няколко животни от разновидност Ред Ангъс, отличаващи се от черните си събратя по червения цвят на козината.