Достойно представяне на млади добрички поп изпълнители в конкурса "Берлинска перла"

Форумът се проведе от 24-ти до 27-ми ноември. България бе представена от петима талантливи млади певци от Добрич, Варна, Силистра и София. Те бяха допуснати до участие, след като на фестивалът „Трикси“ тази година получиха специални покани от Директора на фестивала Емил Струнджев, който е и селекционер за българските участници в "Берлинска перла".

Достойно представяне на млади добрички поп изпълнители в конкурса "Берлинска перла"

Тринадесет годишната Денислава Димитрова от Добрич успя да се пребори за престижното трето място в първа възрастова група (10 - 13 години). Местата в челната тройка са неподелени. Тримата призьори получават и парична награда. От петимата български участници, освен Денислава Димитрова, с лауреатско звание се окичи и Емили Джамбазова от Силистра, която също стана трета, но във втора възрастова група. Денислава и Емили имаха щастието да участват в Гала концерта.
Симона Тодорова и другите български представители - Вики от София и Максим от Варна се справиха изключително достойно. Те станаха носители на специални Дипломи, връчени им на церемонията по награждаване от членове на журито.
 

Европейският поп конкурс се отличава с перфектна организация и високо ниво на участниците, както и с изключително голямо интернационално присъствие. В тазгодишното издание на сцената се качиха изпълнители от 22 държави: Куба, Тайланд, Израел, Обединени арабски емирства, България, Италия, Ирландия, Литва, Словения, Хърватска, Германия, Сърбия, Казахстан, Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Португалия, Малта, Северна Македония, Полша, Армения и Молдова. В състава на професионалното жури влизат композитори, продуценти, вокални педагози и директори на фестивали от Англия и Германия.