Нов контейнер за домашен текстил е поставен в Добрич

Нов контейнер за домашен текстил е поставен в Добрич
Поставен е допълнителен контейнер за домашен текстил и стари обувки, чанти и колани в Добрич

Има интерес към тази система за разделно събиране, затова по инициатива на община Добрич е поставен допълнителен контейнер в града. Новият контейнер се намира по улица  „Св. Св. Кирил и Методий” до Младежки център „Захари Стоянов”.


Поставените в контейнерите облекла и други текстилни материали, които са годни за повторна употреба и са преминали през дезинфекция, се използват повторно като дрехи втора употреба и като памучни парцали за почистване в индустрията. Част от материите се рециклират като вторични прежди, от които се произвеждат нови текстилни изделия.


Инициативата цели да осигури на гражданите възможност да покажат своята екологична отговорност и да се освободят от ненужни дрехи без риск за околната среда в синхрон с добрите европейски практики.


Община град Добрич напомня, че е препоръчително дрехите да бъдат изпрани и поставени в торба. Контейнерите са разработени по специална система, която не позволява насилственото им отваряне. Стари дрехи, обувки, чанти, колани и домашен текстил също може да се предадат и на Площадката за разделно събиране на отпадъци от домакинства, която се намира в ЖК „Балик-Йовково – юг“, на ул. „Христо Ботев“ №68 /след старото обръщало в ЖК „Балик“/ и са с работно време от понеделник до петък от 9.00 до 18.00 ч.


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+