Търговски център тип ритейл парк за милиони започва да се изгражда в Добрич

Ритейл паркът ще бъде построен на мястото на бившия обувен завод „Добрич“ и ще е с площ от около 37 декара.

Търговски център тип ритейл парк за милиони започва да се изгражда в Добрич

Първа копка на Ритейл парк Добрич направиха днес инвеститорът на проекта Мариан Колев и кмета на Община Добрич Йордан Йорданов. Паркът ще обхваща около 37 декара, с 22 големи магазина и още 10 по-малки. Предвидени са и над 400 паркоместа, както и пространства за забавления, хранене и пикник на открито. В Парка ще бъдат поставени и фотоволтаични панели, с цел той да бъде енергийно независим и опазващ околната среда.



  

По думите на инвеститора Мариан Колев ритейл парковете вече са предпочитаното място за пазаруване в цял свят, за сметка на моловете. „Много ни се иска това да бъде първият Ритейл парк в България с кино или детски център, аз предпочитам да ги има и двете. Желанието ни е да има нови за града марки в различни браншове, както и нови заведения за хранене, текат в момента динамични преговори“, заяви Мариан Колев. 


„Мястото, на което ще бъде изграден Ритейл паркът, е емблематично за Добрич, но трябва да сме адаптивни с времето. Инвеститорът иска да направи нещо мащабно за нашия град, да открие нови работни места, да даде място за реализация на фирми от нашия град“, посочи кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. 

Областният управител на Добрич Здравко Здравков поздрави Мариян Колев за инициативата му и пожела следващата му инвестиция да бъде изграждането на нов завод в Добрич. 


Независимо от студеното време, строителните дейности ще започнат веднага, като надеждата е те да приключат до септември-октомври 2023 година. Очакваната стойност на инвестицията е за най-малко 15 милиона евро.