Млади таланти, завладяващи световните сцени – солисти на Български камерен оркестър – Добрич

Цигуларите Мартин и Александър Зайранови са поканени да солират в концерт на 7 декември от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“

Млади таланти, завладяващи световните сцени – солисти на Български камерен оркестър – Добрич

Камерният  оркестър вече си е партнирал с младежите, чиято виртуозност е призната от големите музикални педагози, диригенти и колеги оркестранти, с които са свирили. Талантът им явно е предаден и по наследство – майка им е Веселина Зайранова – виолист и музикант от класа, а баща им е известният диригент Георги Зайранов.



Едва прехвърлили 20-те си години, Мартин / р. 1999 / и Александър / р. 2001 / вече имат професионални музикални биографии от няколко страници и критиката ги определя като „музикалното чудо на Варна“.

Мартин Зайранов в момента е студент в класа на проф. Антон Сороков в Университета за музика и изящни изкуства във Виена. Завършил е НУИ „Добри Христов“ – Варна в класа на Евгения Паскова и Нов Български Университет в класа на проф. Марио Хосен. Лауреат е на международни конкурси.

Александър Зайранов завършва НУИ „Добри Христов“ - Варна с преподавател Евгения Паскова и в периода 2010-2019 г. е ученик на проф. Марио Хосен в НБУ – София. През 2020 - 2021 г. е студент на проф. Антон Сороков в Университета за музикални и сценични изкуства във Виена, Австрия. В момента е  Концертмайстор на първия Български Танго оркестър „Orquesta típica Libertango“. Лауреат е на български и международни музикални конкурси.

Билети ще се продават от 16.30 ч. в деня на концерта в залата. Цена 5 лв., за пенсионери и учащи – 2 лв.