Измамницата, ощетила възрастна жена с 8 000 лв., е задържана под стража

По искане на Териториалното отделение Каварна при Районна прокуратура – Добрич 32-годишната жена, обвиняема във връзка с разследване за измама, при която възрастна жена е ощетена с 8 000 лева, е задържана с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Измамницата, ощетила възрастна жена с 8 000 лв., е задържана под стража

32-годишната жена е привлечена към наказателна отговорност за три престъпления – по чл. 210, ал.1, т.2, във връзка с чл. 209, ал. 1 от НК за участието й в извършена измама, ощетила възрастна жена с 8000 лева; по чл. 343б,ал. 3 от НК за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, както и за престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК във връзка с намерени в нея забранени субстанции. До днес П.Т. беше задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.
Припомняме, че обвиняемата беше задържана в следобедните часове на 4 ноември 2022 година, след като беше установена нейната съпричастност към извършена ден по-рано телефонна измама. Установено е, че ролята й била на „муле“ – тя взела парите от потърпевшата от измамната схема и ги оставила на място, определено й от непознат мъж в телефонен разговор.

Сценарият, по който възрастната жена била въведена в заблуждение, засягал внука й, който живеел в София. Непознат мъж я информирал, че момчето се нуждае от финансова помощ, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лева.

Непосредствено преди задържането си П.Т. била установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества според резултатите от направените на място тестове, а в нея били намерени малки количества амфетамин и метамфетамин.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура - Добрич.

Определената мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Добрич.