Година затвор получи 18-годишният младеж, откраднал колата на кмет

Кражбата е извършена на 2 октомври тази година в село Черна, като само за месец Районната прокуратура – Добрич е приключила разследването по досъдебното производство.

Година затвор получи 18-годишният младеж, откраднал колата на кмет

Бърза ефективна присъда от една година „лишаване от свобода“ получи 18 -годишен мъж от Добрич, противозаконно отнел лек автомобил в пияно състояние и в условията на повторност. Младият мъж ще изтърпи наказанието си при първоначален „строг“ режим.



Освен това, И.П. ще трябва да изтърпи отделно и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, тъй като това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан веднъж за същото престъпление през 2020 година.

Въпреки това на 2 октомври 2022 година, той отново противозаконно отнел автомобил, паркиран на улица в село Черна. Момчето отпътувало с чуждата вещ в неизвестна посока, като било установено няколко часа по-късно в областния град със силно повредена гума на колата. При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,36 на хиляда.

Одобреното от Добричкия районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.