20 нови дизелови автобуса ще возят пътници в Добрич от февруари

Очаква се автобусите да пристигнат в края на януари, каза управителят на общинското дружество „Градски транспорт“ Катя Петкова

20 нови дизелови автобуса  ще возят пътници в Добрич от февруари

От „Градски транспорт“ показаха  автобуси, подобни на тези, които са закупени от дружеството.  Единствената разлика е, че те ще бъдат дизелови, а не електрически.  За Добрич  ще бъдат произведени 20 осемметрови автобуса, които отговарят на всички съвремени норми за екологичност.




Цената на  един автобус е 249 000 лева без ДДС. А цялата сделка е на стойност близо 6 млн. лева без ДДС. Управителят на дружеството Катя Петкова обясни, че са се спрели на дизеловите возила, тъй като те са доста по-евтини от електрическите.  Електрическият автобус струва  около 700 000 лв.

Всеки автобус има 60 места, като 21 от тях са седящи, обясни Николай Недялков, управител на фирмата, която е официален представител на Карсан за България. Автобусите са нископодови, имат инвалидна рампа и е удобен както за майки с детски колички, така и за хора с увреждания.  Друга екстра е възможността на превозното средство да се наклони надясно и това го прави още удобен за използване от хора, които имат двигателни проблеми.


 

С пристигането на новите автобуси, общинското дружество ще разполага с 24 нови машини.