342 сватби вдигнаха в Добрич през 2011 година

Внасяме си екзотични булки и зетьове от Колумбия, Китай и Иран. Първото бракосъчетание за 2012 година е този следобед.

342 сватби вдигнаха в Добрич през 2011 година
С 43 в повече са бракосъчетанията през миналата година, спрямо 2010-та, съобщи организаторът на радостни обреди в добричкия ритуален дом Коянка Кралева. Официалните обреди са били 195, а кратките или т.нар. разписвания – 147.
 
Изнесените ритуали са 58, докато година преди това са били 35. Освен в ресторантите в Добрич, бракосъчетания са правени най-често на плажовете в Кранево, Албена и Златни пясъци, на голф-игрищата в региона и на нос Калиакра.
 
Именуванията на деца вече не са така разпространени, за сметка на църковните кръщенета, затова през миналата година те са само 11, като част от тях са били в родилния дом.
 
От регистрираните бракове, 13 са с чужденци. Добричлии са си „внесли” булки от Русия Беларус и Колумбия, а наши съгражданки са се врекли на зетьове от Иран, Китай, САЩ, Англия, Турция, Гърция, Германия, Норвегия и Италия.
 
Два са случаите на женитба с разрешение от съда, защото булките не са навършили пълнолетие. Най-възрастната двойка, врекла се във вечна вярност е била около 70-те години. Запитвания за ритуал е имало и от Старческия дом, и живот и здраве – венчавка ще има тази година.
 
Първата за 2012 г. сватба се вдига днес от 16.30 часа. Младоженците държат изключително много на тази дата, сподели още Кралева. Любопитното при тях е, че са родени в една и съща година, само през 6 дни.
 
В събота са следващите две бракосъчетания за новата година, а в неделя в един ритуал ще дадат обет и кумове и младоженци.