Майка на новородено се оплаква от грубо отношение на шофьор от градския транспорт

Младата жена сподели за случилото се в социалните мрежи, а пред Добрич Онлайн разказа подробности

Майка на новородено се оплаква от грубо отношение на шофьор от градския транспорт

На 11 октомври, около 13:00 часа, жената с бебешка количка опитва да се качи на автобус №201, близо до зала „Добротица“. Жената не успява да качи количката в автобуса и моли за помощ, но получава тъкмо обратното - шофьорът се присмива на затруднението на майката, а контрольорката се обръща остро към нея с думите: „Коя си ти да искаш помощ? Можеш и сама. Сякаш на мен някой ми е помагал“, след което дава знак на шофьора да продължат курса си. В този момент друг човек прави опит да помогне на младата майка, но шофьорът затваря вратите и така майката и двумесечното и бебе остават на спирката. Жената казва, че всъщност автобусът е имал рампа, но шофьорът не я е свалил. 



Управителят на дружеството „Градски транспорт Добрич“ Катя Петкова, след разговор с шофьора, разказа случката по друг начин - пътник е свалил платформата, за да може жената да се качи, но тя е отказала, защото смята, че е задължение на шофьора. Петкова допълни, че всъщност шофьорът по време на курс, не може да напуска мястото си. 

По думите и големите автобуси са нископодови, така че хора, използващи проходилки, инвалидни колички и други, се качват безпроблемно в автобусите.