Какво се случва с пътния ремонт Генерал Тошево - Кардам?

Участъкът второкласен път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам е известен с това, че е в много лошо състояние. От край време там текат ремонти, но все още няма напредък

Какво се случва с пътния ремонт Генерал Тошево - Кардам?

„Бавно се закърпват дупките. В момента фрезоват дупките и кърпят към границата“ – споделя кметът на Кардам Георги Събев. Няма яснота обаче дали до края на годината пътят ще бъде асфалтиран или единствено закърпен. 



Преди време Събев получил писмо от АПИ, че ремонтът ще бъде завършен до края на август. Това обаче и до днес не е факт. 

Според Събев въпреки че част от дупките са запълнени и преминаването за шофьорите не е толкова рисково, има и участъци, които са опасни за водачите. 

През 2021г.  мантинелите на естакадата над жп линията са били премахнати, за да бъдат сменени – вече втора година участъкът е без мантинели. Кметът казва, че на естакадата има  опасни дупки, които също предстои да бъдат закърпени.  Георги Събев смята, че в зимни условия с хлъзгав път, шансът автомобил да се хлъзне и да падне в канавка, поради липсата на мантинела, е голям.

„Значително се подобри пътят, поне не си пукаме гумите. В рамките на миналата година съм сменил 6-7 скъсани гуми“, жалва се кметът. 

 „Хората плащат винетки. Не само ние, ами и всички влизащи в страната си плащат, а не получават адекватен път, по който да пътуват и във всеки момент може да възникне ПТП“ – допълни Събев. 

Кога ще свърши толкова дълго чаканият ремонт? Отговорът на АПИ за Добрич Онлайн: „В момента се извършват предварителни ремонтни дейности на пътната настилка, включващи машинни кърпежи, локални ремонти преди граничния пункт, както и дейности по подобряване на отводняването - изграждане на облицовани окопи. Предвижда се до края на седмицата дейностите да приключат. 

По технологичен проект, след това предстои полагане на асфалтовите пластове, завършване на отводнителните мероприятия, доставка и монтаж на мантинели и пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка. Изпълнителите работят максимално мобилизирано, за да завърши ремонта в срок до края на ноември т.г.“