Бърз кредит – Добро решение ли е?

През последните години се увеличава интереса към бързите кредити. Поради предимствата на тази финансова услуга – бързо одобрение, сигурност, кандидатстване онлайн – потребителите избират този метод на финансиране.

Бърз кредит – Добро решение ли е?

Теглим кредити по различни причини. Някои потребители вземат заеми, за да реализират дългосрочните си цели, други, за да си доставят моментно удовлетворение, а трети, понеже не могат да покрият основните си месечни разходи. Но решение ли е бързият кредит, когато сме в лошо финансово положение, или е по-добре да намерим по-разумен начин за задоволяване на материалните ни нужди?



За информиран избор, преди кандидатстване за бърз кредит, е нужно да си направите подробна справка за предлаганите услуги и условия на небанковите финансови институции. Начините за кандидатстване за този заем са: онлайн, в офис на кредитора или по телефона. Най-подробна информация можете да откриете в сайтовете на компаниите, предлагащи заеми, като проучите мненията на клиентите или сравнените кредитни институции през специализираните сайтове за сравнение. Повечето фирми на пазара имат официални уеб страници, на които има информация за услугите, параметрите по заема, както и контакти за връзка. Във форумите пък можете да намерите различни мнения от потребители. Ползването на сайтове за сравнение на кредитни оферти също е подходящ и достъпен начин да се информирате и да изберете най-добрия продукт за вас. Независимо кой вариант е най-удобен за вас като потребител, е важно да имате добра информираност за услугата. Най-важните въпроси, чиито отговори да потърсите са:

     -Какви са таксите и лихвите по кредита?

     -Какви са условията при неплащане на вноските в срок?

     -Какъв е размерът на всички разходи, които трябва да се платят за ползване на кредита.

Има ли други решения освен вземането на бърз кредит?

Ако все пак не искате да теглите такъв вид кредит, можете да потърсите  други начини за финансиране. Много хора прибягват до вземане на пари на заем от техни близки или познати. Предимството на заемите от познати е, че те в повечето случаи не търсят лихва. Въпреки това, трябва да признаем, че е трудно да се намери човек, който да ни заеме нужната сума. Доста чести станаха и случаите, в които близки и роднини развалят отношенията си заради пари. 

Продайте стари вещи

Ако имате нужда от бързи пари, а не желаете да вземате кредити, можете да опитате да продадете ненужни вещи или дрехи в интернет. Търговията в интернет стана популярна през последните години. Вече можете да откриете всякакви артикули втора употреба в дигиталното пространство. Ако дадена вещ е запазена и е пусната на изгодна цена лесно се намират хора, които да искат да я закупят.

Работете допълнително

Друг вариант е да поработите допълнително. Можете да потърсите почасова работа или пък да попитате за допълнителни часове на текущото си работно място. Уверете се, че нужната сума ще ви бъде предоставена в срока, който ви устройва. 

Във всеки случай ви съветваме да не вземате пари на заем от съмнителни лица, лихвари или неоторизирани институции. Вземането на заеми без договор винаги крие рискове. Винаги четете договорите си, бъдете отговорни към кредитора си и връщайте коректно и в срок взетите пари.