Мним лекар измами добричлийка с над 18 000 лева с обещание за съвместно съжителство

На 6 октомври, около 14:30 часа се тъжи 47-годишна жена. По данни на тъжителя, от месец август е поддържала контакт с мъж, представящ се за медицинско лице. Жената изпраща на непознатия мъж преводи на обща стойност 18 417 лева

Мним лекар измами добричлийка с над 18 000 лева с обещание за съвместно съжителство

На 8 август добричлийка започва да си контактува с човек на име Джеймс в Instagram. Джеймс се представя за германец, чиято майка е българка, оттам идва и умението да говори на български, съобщават от районна прокуратура.



Джеймс допълва, че е разведен доктор с две деца. Известно време мошеникът омайва добричлийката и така във времето между 15 август и 4 октомври, тя му изпраща около 18 000 лева от собствените си пари. Джеймс твърди, че има нужда от парите за документи и самолетни билети, които са му нужни за да дойде в България и да заживее с ощетената добричлийка.

На 6 октомври жената отива до банка, за да направи поредния превод, но от банката я спират и и казват, че това е измама. След това жената отива в районното и подава оплакване. 

Все още не е сигурно дали само един човек стои зад измамата, тъй като потърпевшата е пращала пари на повече от една сметка. 

По случая е образувано досъдебно производство.