Известни са предложенията за носители на Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката

На 1 ноември – Ден на народните будители, Община Добрич ще връчи за пореден път в знак на признание Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката.

Известни са предложенията за носители на Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката

Според постъпилите предложения за наградите на Община Добрич, съгласно правилника, номинираните за колективната награда са Регионалната библиотека „Дора Габе“,  Колеж - Добрич при Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и Народното читалище „Романо дром – 2002 г.“.


За индивидуалната награда номинирани са Елвира Пастърмаджиева – главен диригент на Смесен хор „Добруджански звуци“, Росица Дурмушлийска – диригент на Детския хор „Захари Медникаров“ и диригент на Дамската хорова формация „Мистика“, Стоян Стоянов – ръководител на Клуб „Алегрия“ при Младежкия център и ръководител на танцова терапия на жени с рак на млечната жлеза, Станка Енчева – член на Народното читалище „Пробуда – 1939 г.“ и Юлиян Георгиев – председател на Народното читалище „Романо дром – 2002 г.“.

В категорията за млад творец номинациите са за Даниела Цветанова – библиотекар в сектор „Работа с деца“ в Регионалната библиотека „Дора Габе“, Деян Дженков – преподавател в Музикална школа, клас „Акордеон“, към Народното читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ и Росен Петров – възпитаник на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център.

За носители на грамота са номинирани поетесата Генка Петрова и поетът Александър Белчев.

С мотивите на номинациите можете да се запознаете подробно на страницата на Община Добрич в интернет. Своето мнение можете да изразите в писмен вид, като го изпратите на електронна поща dobrich@dobrich.bg в срок до 20 октомври 2022 г.