Млада жена от Добрич организира спортни игри и уоркшоп за деца и младежи със специални потребности

Инициативата „Слънчевите деца на Добрич“ е част от Кампанията за младежки инициативи „Реализирай мечта, остави следа“ на Младежкия център.

Млада жена от Добрич организира спортни игри и уоркшоп за деца и младежи със специални потребности

Деметра Атанасова учи начална педагогика, а лекциите по „Приобщаващо образование“ я карат да помисли за „различните деца“, и най-вече за тези със синдром на Даун, наричани слънчевите деца. „Първоначалната ми идея беше инициативата ми да е за тях, но впоследствие реших да е за всички деца със специални потребности. Така се стигна до идеята за „Слънчевите деца на Добрич““ – сподели тя. 



С помощта на Слави Михов, младата жена създала проект за провеждане на събитие, свързано със спорт и изкуства за деца и младежи със специални потребности. Предложила идеята си на Младежкия център и станала част от Кампанията за младежки инициативи „Реализирай мечта, остави следа“. Така нейната мечта предстои да се превърне в реалност. 

Инициативата „Слънчевите деца на Добрич“ ще се състои на 25 септември, от 14 часа на Скейт парка. Децата и младежите ще имат възможността да се забавляват със спортни щафетни игри, както и да нарисуват своите фантазии и мечти в творческа работилница. 

„Игрите ще имат състезателен характер, но накрая всички деца ще са потребители, идеята е да се забавляваме, да се посмеем, да похапнем и да си изкараме добре“ – каза в заключение Деметра Атанасова. 

Поканени са всички деца на Добрич.