Георги Цветков от ДБ-Добрич: „Демократична България“ е шансът страната ни да преодолее кризите

Георги Цветков за пръв път участва в кандидатдепутатската листа на „Демократична България“ в многомандатен избирателен район – Добрич. Заедно с това, както и на предишните три избора миналата година, той е и в листата на „Демократична България“ в 24 МИР – София.

Георги Цветков от ДБ-Добрич: „Демократична България“ е шансът страната ни да преодолее кризите

Доцент д-р Георги Цветков е преподавател по мениджмънт на сигурността и отбраната във Военна академия „Г.С.Раковски“ от 14 години и един от авторите на програмата на „Демократична България“ в област „Отбрана“.



По време на мандата на последното редовно правителство, от април до август, той е представител на обединението и съветник в политическия кабинет на Министерството на отбраната по разработването на националната програма за превъоръжаване и инвестиции в отбраната и военното сътрудничество с Украйна.

Защо се кандидатирам в 08 МИР – Добрич?

Първата причина е, че съм от Дуранкулак, а и досега семейството ми живее там. Баща ми се занимава професионално със земеделие от 1993 г. насам.

Но по-важната причина е, че става въпрос за национални, а не регионални избори. Често от един кандидат за депутат се очаква да разреши конкретни регионални проблеми, без да си даваме сметка, че всъщност се изпраща представител в националния парламент и първата му задача е да бъде формирано стабилно национално Правителство. Без стабилно парламентарно мнозинство и Министерски съвет всички регионални проблеми и обещания за развитие ще останат нерешени.

- Развитието на водопреносната система изисква взаимодействие на местната власт с Правителството за привличане на допълнително европейско финансиране, включително чрез Плана за възстановяване и устойчивост;

- Пътищата, включително допълнителни мостове по р.Дунав, които да насочват голяма част от транзитния трафик директно към Варна или Велико Търново, също са национален и дори международен проблем, който може да се реши с финансиране от ЕС или фондовете на инициативата „Три морета“, където България не е достатъчно активна;

- Децентрализацията, развитието на електронното управление и намаляването на административната тежест са инициативи с водеща роля на „Демократична България“, но те изискват работещ парламент и Правителство, за да бъдат завършени. За най-отдалечения от столицата регион те са от съществено значение както за бизнеса, така и за услугите, ползвани от гражданите;

- Както по отношение на земеделието, така за туризма се изискват национални решения, включително във взаимодействие с Румъния.

Поради тази причина главният ангажимент на всеки кандидат и всяка политическа сила е да покажат как биха допринесли за създаването на стабилно държавно управление. В това отношение „Демократична България“ се доказа като най-разумната и последователна политическа сила, която направи всичко възможно страната ни да не изпада в цикъл от избори в условията на война и причинените от нея кризи.

Още по време на подготовката на нападението над Украйна чрез различни манипулации се целеше българското общество да бъде разделено и да се подкопае доверието в националното управление. До голяма степен те бяха успешни. Въпреки ясните сигнали ние бяхме изненадани от началото на войната. После много бързо водещи национални институции повярваха, че войната ще е успешна за Русия. И досега няма адекватна оценка на случващото се и не се разбира, че с нерешителната ни позиция само се изолираме от нашите съюзници, а няма как да спечелим нищо насреща.

„Демократична България“ и аз като анализатор и участник в последното редовно управление запазихме последователна позиция, основана на разума, а не на внушенията. Действителността доказа нашата правота. За съжаление, представителството ни в Народното събрание не беше достатъчно силно и много често страхът и манипулациите надделяваха.

Именно действията ни досега, в условията на най-голямата война в Европа от Втората световна насам, ни дават основание да се изправим пред българските граждани и да искаме тяхното доверие. В наше лице те ще имат разумен, отговорен и предвидим представител. Колкото по-голяма подкрепа получим и колкото по-малко се чува гласа на радикалите и популистите, толкова повече се увеличава шансът България да стъпи здраво на краката си и да преодолее кризите.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!