Отбелязваме 106 години от Добричката епопея

През септември 1916 г. Южна Добруджа отбелязва своето освобождение благодарение на победоносния ход на българската армия, активно подпомагана от българското добруджанско население.

Отбелязваме 106 години от Добричката епопея

Това са дни на себеотрицание, мъжество и храброст. Героичният ход на Трета българска армия, известен като Добричката епопея е едно от най-великите дела за свободата на България.



Честванията в Добрич започват в 9 часа с панихида по повод 106 години Добричка епопея и 82 години от подписването на Крайовския договор и и поднасяне на цветя във Военното гробище музей. 

В 10 часа,на паметника на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г. ще бъдат поднесени цветя

От 11.30 часа, на пл. „Свобода“ започва празничен фолклорен концерт на Клубовете на пенсионера – Добрич.

През целия ден гражданите и гостите на града ще могат да поднасат цвете на паметници и паметни знаци – Кръст-паметник на загиналите в Добричката епопея, Паметен знак на загиналите от 53-ти пехотен полк – част от 7-ма Рилска дивизия, през Добричката епопея  1916 г., Плоча-барелеф на Н.В. Цар Борис III, паметни плочи на ген. Тодор Кантарджиев, полк. Борис Дрангов и Христо Стефанов.