ГЕРБ С ПО ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И ИКОНОМИСТИ В ЛИСТАТА ЗА ДОБРИЧ

ГЕРБ С ПО ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И ИКОНОМИСТИ В ЛИСТАТА ЗА ДОБРИЧ
Четирима учители и още толкова икономисти ще се борят за гласовете на добруджанци и за място в следващото Народно събрание като част от отбора на ГЕРБ в Добрич.

"На първо място, разбира се, през следващия мандат трябва да бъдат решени проблемите, свързани с доставките на газ, да продължат компенсациите, които ние въведохме, свързани с повишените цени на енергоносителите, и разбира се да дадем отново тласък на проектите и програмите по плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Съвсем наскоро тук излезе информацията, за това че в Добрич всички училища са на газ, така че това е сериозен проблем, който може да засегне и образователната инфраструктура, разбира се лечебни заведения и т.н., така че едно от нещата, за които ние ще настояваме - това е да има компенсации. Надяваме се да не се стигне дотам да няма доставки на газ, по-вероятно е да има доставки на газ, но те да са на много високи цени. Знаете, че това, срещу което ние протестираме е, че на практика не само, че няма диверсификация в момента от руския газ, България продължава да купува руски газ, но се върнаха обратно посредниците, които ние през 2012 година прекратихме като взаимоотношения. През тези посредници в момента не само, че продължаваме с руски газ, но го получаваме на много по - висока цена, така че затова сме се обявили веднага за обявяване на международен конкурентен търг и дългосрочни договори, които могат да бъдат сключени, защото сами разбирате, че каквото и да се направи в момента краткоскрочно, това означава, че просто ще изместим проблема за 2023 и 2024" - коментира водачът на листата Деница Сачева за плановете на ГЕРБ през идния мандат.


"Ще продължим политиките по отношение подобряване на пътната инфраструктура в област Добрич, за никой не е тайна, че в нашата област тя съществено изостава от останалата част от страната. Както добре знаете за последната година и половина почти нищо не е направено по това отоношение. Ние имаме желанието, възможността и знанията да направим така, че да не се различаваме от останалите региони в страната" - добави Красимир Николов. 


Всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-Добрич са:


Деница Сачева – досегашен народен представител, бивш министър на труда и социалната политика и заместник-министър на образованието и науката.


Красимир Николов – Софтуерен специалист и учител по информатика.


Живко Желязков – Преподавател по география.


Живка Ненова – Учител по ФВС и общински съветник в Тервел.


Дочка Димитрова – Начален учител.


Христо Христов – Икономист. 


Ангел Петков – Главен експерт в ГИТ и магистър по информатика.


Мирослав Иванов – IT специалист.


Радослав Йорданов – Икономист и земеделски производител.


Живко Желязков – Икономист.


Георги Георгиев  - Адвокат.


Гинка Георгиева – Инженер на автоматизирани системи за управление.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+