Успешно са преминали операциите на пострадалите от свлачището край Албена

Жената и мъжът, затиснати от свляклата се земна маса край Албена вчера, вече са оперирани. Прогнозите на лекарите са за пълно възстановяване, ако не се появят допълнителни усложнения

Успешно са преминали операциите на пострадалите от свлачището край Албена

Около 60-годишната жена е била с премачкване на лявото стъпало, с четири луксации на стъпални кости и с три фрактури. Много тежък е бил мекотъканният проблем с премачкването на стъпалото й, посочи началникът на Отделението по ортопедия и травматология към МБАЛ-Добрич д-р Митко Георгиев. При операцията са били възстановени фрактурите и луксациите, както и мекотъканната повреда. Жената вече е преместена от Реанимация към Ортопедичното отделение, което означава, че общото й състояние се подобрява. Ако няма последваща инфекция, д-р Георгиев очаква добро възстановяване на функцията на пострадалия ляв крак. Напредък в положителна насока има и по отношение на психическото състояние на жената, която е била приета в болницата в Добрич вчера в шок.



Нейният съпруг, на 62 години, днес е бил опериран отново от д-р Георгиев. Той е с разкъсно-контузна рана в областта на дясната мишница, частично увреждане на два мускула и с травма без прекъсване на лакетния нерв. Прогнозата за него е за пълно възстановяване. Той също е настанен за лечение в Отделението по ортопедия и травматология.