Успешно са преминали операциите на пострадалите от свлачището край Албена

Успешно са преминали операциите на пострадалите от свлачището край Албена
Жената и мъжът, затиснати от свляклата се земна маса край Албена вчера, вече са оперирани. Прогнозите на лекарите са за пълно възстановяване, ако не се появят допълнителни усложнения

Около 60-годишната жена е била с премачкване на лявото стъпало, с четири луксации на стъпални кости и с три фрактури. Много тежък е бил мекотъканният проблем с премачкването на стъпалото й, посочи началникът на Отделението по ортопедия и травматология към МБАЛ-Добрич д-р Митко Георгиев. При операцията са били възстановени фрактурите и луксациите, както и мекотъканната повреда. Жената вече е преместена от Реанимация към Ортопедичното отделение, което означава, че общото й състояние се подобрява. Ако няма последваща инфекция, д-р Георгиев очаква добро възстановяване на функцията на пострадалия ляв крак. Напредък в положителна насока има и по отношение на психическото състояние на жената, която е била приета в болницата в Добрич вчера в шок.


Нейният съпруг, на 62 години, днес е бил опериран отново от д-р Георгиев. Той е с разкъсно-контузна рана в областта на дясната мишница, частично увреждане на два мускула и с травма без прекъсване на лакетния нерв. Прогнозата за него е за пълно възстановяване. Той също е настанен за лечение в Отделението по ортопедия и травматология. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+