Новият президент на Ротаракт - Добрич е Симеон Петров

Едно от нещата, които новият президент на Ротаракт си е поставил за цел, е организацията да бъде по-разпознаваема и да има повече гласност

Новият президент на Ротаракт - Добрич е Симеон Петров

Как се чувствате като новия президент на Ротаракт?



Симеон Петров: Всъщност сега лятото е малко по-слабо. Не се събираме чак толкова, колкото по принцип, затова може би ще го усетя по-добре вече наесен, когато започна малко по-сериозно. Сега всеки е нанякъде.

Какво Ви привлече да се присъедините към организацията?

Симеон Петров: Като цяло идеята млади хора в Добрич да се събират заедно - да мислим идеи как да помогнем за развитието на града, да привлечем още млади хора да участват в организацията.

Какви са Вашите лични цели в рамките на организацията?

Симеон Петров: Едно от нещата, които аз искам е повече хора да знаят за самата организация, да има малко повече гласност, да ни разпознават по-добре. Правили сме някои неща, дори по-големи, които хората все пак не знаят, че са от нас. Например големите букви "Добрич" в центъра на града – много малко хора знаят, че реално Ротаракт-Добрич организира цялото нещо. Общината беше така добра да ни даде мястото, но е важно да се знае кои неща са направени от нас, и че реално имаме някакъв ефект.

Какви са бъдещите инициативи, които подготвяте? 

Симеон Петров: За момента сме на етап брейнсторминг, просто мислим идеи. Основните неща, които така или иначе правим, като например през зимата "Купи и дари", когато в определени супермаркети събираме продукти и средства - тези неща си вървят, но ще видим вече на каква друга идея можем да се спрем и да направим нещо по-специално.

Знаем, че Вие сте учител в езикова гимназия. Има ли разлика във взаимодействието между ученици с по-млад учител, отколкото с такъв от "старото школо"? 

Симеон Петров: Със сигурност има разлика, забелязвам го. Много по-открито споделят нещата, които наистина ги тормозят покрай учебния процес. Аз се фокусирам доста да ги разбера. Например като тръгна с един план за урок, не всеки път правя това нещо, а нагласям нещата според тяхното настроение.