407 изпълнители представят Община Добричка на националния събор в Копривщица

407 изпълнители представят Община Добричка на националния събор в Копривщица
9 танцови състава, 15 певчески групи, 11 индивидуални изпълнители и една група за обичаи ще представят Община Добричка в XII-тото издание на националния събор на народното творчество в Копривщица

Певчески групи, танцови състави и индивидуални изпълнители от 20 читалища в община Добричка ще се изявят на сцените 12-тото издание на Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, което ще започне на 5 август.


541 са участниците от област Добрич, които, според утвърдения регламент, са класирани за участие в националния форум при представянето им на събора край село Дебрене „Песни и танци от слънчева Добруджа“ на 25 юни. 44 са изпълнителите от община Добрич, 28 - от община Балчик, 23 – от община Ген. Тошево, 21 – от община Шабла и 18 от община Каварна. 


Програмата на фолклорните изпълнители от област Добрич, които ще се представят на четвърта сцена в местността Войводенец, е с продължителност около пет часа. Най-многобройна е групата на Община Добричка, в която са включени девет танцови състава, петнадесет певчески групи, единадесет индивидуални изпълнители и една група за обичаи. Представителната група на Община Добричка ще бъде водена от кмета Соня Георгиева. За финансирането на транспорта на участниците са осигурени 40 000 лв.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+