Buddubbaz Tape Company печелят наградата на БГ Радио за видеоклип на годината

Печелившият видеоклип е Thunder, в изпълнение на DARA.

Buddubbaz Tape Company печелят наградата на БГ Радио за видеоклип на годината

Петко Андонов и Стефан Маринов, още известни като Buddubbaz Tape Company, са режисьори на музикални видеоклипове и не само. Със сигурност сте срещали техните видеа, защото те са навсякъде и не са си сложили ограничения за музикалните жанрове, за които снимат. Похватите на снимане, обработката и техните концепции се отличават силно от масата в тяхната индустрия. 


Наскоро те спечелиха наградата на БГ Радио за видеоклип на годината и по този повод поговорих с тях. Ето как протече разговорът: 

Отличавате се от масата режисьори в индустрията, защо мислите е това?

Дали се отличаваме е сложно да се определи от нас. Зрителите и артистите могат да дават оценка за изпълнението на  крайния резултат. Гледаме да даваме най-доброто от себе си за всеки един клип.

Кое е най-трудното нещо във вашата работа?

Най-трудното в нашата работа е да успееш да синхронизираш работен процес на две артистични страни в една идея. Следващата нелека част е организацията и осъществяването на тази идея.

Кое е най-хубавото нещо във вашата работа?

Когато видиш идеята си осъществена. Следващото приятно нещо е когато видиш, че някой те е копира.

Кои са вашите вдъхновения?

Близките до нас хора. Вдъхновяват ни със смисъл и това рефлектира върху творческият процес и тук е моментът да им благодарим!

С кого бихте искали да работите в бъдещето, ако има такъв човек/такива хора?

Определено бихме желали да работим и с чуждестранни изпълнители. Вдъхновени сме да изкачим още по-големи стъпала.

Клипът, с който всъщност взехте наградата на BG Radio – Thunder, в изпълнение на Дара, е супер интересен като концепция. Откъде дойде идеята?

Песента ни вдъхнови да помислим в тази насока. Искахме да покажем Дара като една жена със суперсили, съответно дооформихме идеята заедно с Вирджиния рекърдс, спрямо техните изисквания.

Топ 3 любими клипове, които сте правили?

1. Веси Бонева и Лъчо (Скандау) - Нецъфнали рози 

2. Анелия - Гъзарка 

3. Дара - Thunder