Кольо Тончев от Добрич спечели „Купата на кмета” на Трявна Трабант фест

Събитието се проведе за пета поредна година на площада пред паметника на Петко Славейков в града, организирано от Община Трявна и Национален клуб „Трабант”.

Кольо Тончев от Добрич спечели „Купата на кмета” на Трявна Трабант фест

„Купата на кмета” – една от наградите, които традиционно се връчват на собственици на ретро возила по време на утвърдилия се вече в Трявна Трабант фест, тази година отиде при най-стария соц автомобил Трабант 600, произведен през далечната 1963 година. Наградата бе връчена от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева на гордия собственик Кольо Тончев от Добрич с пожелание за здраве и още много дълги години участия в различни автоизложения. „Купата на кмета на Кметство Плачковци” пък грабна тунингован трабант 4х4, който не спираше да приковава погледите на минувачите и любителите на картонените возила. Призът бе връчен от кмета на Кметство Плачковци Борислав Борисов. Събитието се проведе за пета поредна година на площада пред паметника на Петко Славейков в града, организирано от Община Трявна и Национален клуб „Трабант”.



През изминалата събота Трабант фест 2022 събра в сърцето на възрожденска Трявна над 80 ретро автомобила от близо и далеч, както и десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка. Изложението предизвика интерес, носталгия и любопитство сред неспирния поток от граждани и гости на града, които се спираха за снимка и се запознаваха отблизо с историята и спецификите на возилата от техните собственици. Приветствие и благодарност към всички участници отправи кметът на Община Трявна Силвия Кръстева.

„Здравейте и добре дошли в прекрасна Трявна! За мен е изключително удоволствие, че за пета поредна година нашият град е домакин на Трабант фест 2022! Убедена съм, че всички, които дойдоха да участват в нашето събитие ще са доволни от това, което организираме. Най-голяма благодарност искам да изкажа на Национален клуб „Трабант”, на които дължим това събитие да се състои за поредна година! Благодаря Ви от сърце, надявам се да сме създали добро настроение и усмивки на всички Вас и да се насладите на всичко, което виждате!” заяви тя.

По време на феста за доброто настроение на всички гости допринесе и Танцов ансамбъл „Трявна” при Народно читалище „Пенчо Славейков 1871”-Трявна, които извиха кръшни хора насред площада и разиграха малки и големи. Всички участници бяха отличени с грамоти и символични награди, свързани с най-голямата им любов – ретро возилата, които бяха връчени от кмета на Община Трявна, кмета на Кметство Плачковци и представители на Национален клуб „Трабант”.

Трабант фест 2022 година завърши по традиция с почетна обиколка, която премина по главните улици на Трявна и Плачковци!