Наградиха победителите в конкурса за рисунка „Трети март в нашите сърца“

Областният управител на Добрич Галин Господинов награди днес победителите в областния конкурс за детска рисунка „Трети март в нашите сърца”, посветен на националния ни празник.

Наградиха победителите в конкурса за рисунка „Трети март в нашите сърца“



Изложба с рисунките на младите художници е подредена във фоайето на Областна администрация. 

В рамките на конкурса бяха получени близо 300 рисунки от деца в цялата област. Те бяха разделени в 3 възрастови групи – от 3 до 6 години, от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. 

В първата възрастова група на първо място се класира Кубрат Димитров от ДГ №8, след него на второ място са Димо Димов от ЦПЛР „Малкия принц” в Тервел, Едже Реджеб от ДГ№8 и Чейдем Райчева и Джемил Христов от 2 група в с. Крушари, а на трето място е Мила Петрова от ДГ №8. 

Във втората възрастова – 1 до 4 клас, на първо място е класирана Борислава Панева от 3 „д” клас в СУ „Кл. Охридски” в Добрич, на второ място са Назлъ Илиева и Никол Венелинова от Арт клуб „Цветно”, както и Виктория Ненова от ЧЕУ 

Леонардо да Винчи”. На трето място се класират Велизара Калчева и Габриела Славова. 

В четвъртата възрастова група на първо място се класира Велизара Георгиева от ОУ „Христо Ботев” в Добрич, след нея на второ място Наталия Георгиева от СУ „Климент Охридски”, Емил Ников от Каварна и Ивона Димова от ОУ „Христо Ботев”. На трето място са Сияна Симеонова от ПМГ „Иван Вазов” и Микрем Мустафова от с. Житница. 

В последната възрастова група – 9-12 клас, победител е деветокласника Георги Ганчев от СУ „Климент Охридски” в Добрич.