Болницата в Добрич отдава под наем 19 обекта

„МБАЛ – Добрич“ АД обявява търг с явно наддаване за отдаване под наем на помещения и площи в 19 недвижими имота, собственост на болницата. Търгът ще се проведе на 25 февруари, от 10 часа.

Болницата в Добрич отдава под наем 19 обекта

Сред обектите са помещения за извършване на медицинска дейност, паркинги, лекарски кабинети, помещения за търговска дейност, площи за поставяне на банкомат и машина за кафе и топли напитки и други.  Търгът се открива с Решение № 001/ 0.02.2022 г. на Изпълнителния директор на лечебното заведение, с което е утвърдена тръжната документация, съдържанието ѝ и условията за участие. 



Отдава се под наем помещение в Терапевтичния блок, заедно с част от служебния паркинг, представляваща 35 кв. м. прилежаща площ от външната страна на сградата, с предназначение за медицинска дейност, а прилежащата част от паркинга се предоставя за поставяне на платформа с мобилна медицинска апаратура. Първоначалната тръжна цена 295 лева без ДДС.  

Болницата предлага за наемане открити паркинги - 1600 кв. м. в югоизточната част от района на болницата,  400 кв. м. в източната част, пред Терапевтичния корпус и 6 паркоместа на алеята между двата паркинга. Първоначалната тръжна цена е 720.00 лева без ДДС.  Във фоайето на Хирургичния блок се отдава под наем място за поставяне на кафемашина, при първоначална тръжна цена 153.00 лева без ДДС.

Отдават се под наем още два кабинета за медицинска дейност и едно помещение за склад с площ 40 квадратни метра на VI ет. в Хирургичния корпус, с предназначение за медицинска дейност, при първоначална тръжна цена 200.00 лева без ДДС.  Два кв. м. на входа на административната сграда на Терапевтичния корпус са предназначени за инсталиране на терминално устройство АТМ – „банкомат“, при първоначална тръжна цена 120.00 лева без ДДС.  Отдават се под наем кабинети - 101, 104 и 106, с площ по 13 кв. м.. Кабинетите се намират на първия етаж  в Терапевтичния блок и се предлагат при първоначална тръжна цена по 65.00 лева без ДДС за всеки. Помещение за специализирана дейност, с площ 130 кв. м. до административната сграда на ЦСМП, с предназначение за медицинска дейност, при първоначална тръжна цена 260.00 лева.  Кабинет № 4, 13,5 кв. м., (33,5 куб. м.), на V етаж в Терапевтичния блок, с предназначение за медицинска дейност, при първоначална тръжна цена 68.00 лева без ДДС.

Отдава се под наем площ от 43 кв. м. за поставяне на помещение за търговска дейност, находяща се в югоизточната част в района на лечебното заведение, при първоначална тръжна цена 258.00 лева без ДДС и площ от 16 кв. м., находяща се пред входа на лечебното заведение, за поставяне на помещение за търговска дейност, при първоначална тръжна цена 208.00 лева без ДДС.  Предлага се кабинет № 10, с площ 13, 5 кв. м. (33, 5 куб. м.), находящ се на V етаж в Терапевтичния блок, с предназначение за медицинска дейност, при първоначална тръжна цена 68.00 лева без ДДС;

В списъкът с обекти за отдаване под наем са още помещение с площ 22 кв. м., с предназначение за търговска дейност,  в Хирургичен корпус на болницата, при първоначална тръжна цена 440.00 лева без ДДС, павилион за търговска дейност, с площ 12 квадратни метра, поставен източно от КПП, пред портала на „МБАЛ-Добрич“ АД и незастроена площ от 24 кв. м. за поставяне на хладилна витрина, маси и столове, от които 6 кв. м. пред павилиона и 18 кв. м. източно от павилиона, между зелената площ и оградата на лечебното заведение, при първоначална тръжна цена 504.00 лева без ДДС, площ от 1 кв. м. в Хирургичен корпус на „МБАЛ-Добрич“ АД, за поставяне на машина за пакетирани стоки, при първоначална тръжна цена 60.00 лева без ДДС, помещение с площ 7 кв. м. за търговска дейност, находящ се в Хирургичния корпус, при първоначална тръжна цена 112.00 лева без ДДС, Станция за биологични отпадъци, с площ 48 кв. м., при първоначална тръжна цена 264.00 лева без ДДС и помещение с площ 24 кв. м. за търговска дейност, находящ се в източната част на болницата, срещу входа на лечебното заведение, за поставяне на помещение за търговска дейност, с първоначална тръжна цена 312.00 лева без ДДС.

Обектите и площите са собственост на „МБАЛ-Добрич” АД с адрес гр. Добрич, ул. „Панайот Хитов” № 24.

Търгът ще се проведе на 25 февруари, от 10 часа. Тръжната документация се закупува всеки работен ден от 08:30 часа до 15:30 часа, до деня предхождащ търга – 24.02.2022 г. на стойност 24.00 (двадесет и четири) лева с ДДС, от касата на лечебното заведение, находяща се на етаж 1 в Хирургичен корпус, в гр. Добрич, ул. „Панайот Хитов“ 24. 

Можете да изтеглите образец на заявлението за участие в търга, условията за участие в търга, както и образец на договора за наем на сайта на добричката болница.