Заявки за 42 сватбени ритуала от началото на 2022 регистрира Обреден дом Добрич

Заявки за 42 сватбени ритуала от началото на 2022 регистрира Обреден дом Добрич
396 граждански брака са сключени през 2021 година, което е с 40 повече отколкото през 2020, информира Румена Маринова- директорът на Обредния дом в Добрич.„Макар сега да е студено, въпреки продължаващата пандемия, активността на младоженците не спира и през новата 2022. Събрала в себе си много двойки освен в годината, така и в месеците, към настоящия момент имаме вече записани 42 двойки, които желаят да сключат граждански брак. Усещаме сериозен интерес към датите 20 и 22 през годината, когато се падат в празнични дни. Интересна е датата 22.02.2022, като към настоящия момент имаме записани 3 двойки, които ще сключат брак точно на нея.“


За 14.02. тази година  няма все още записан нито един ритуал, но има време дотогава. 


Предпочитани места за изнесен ритуал остават заведения и тераси на открито по морето, в Градския парк „Свети Георги” в Добрич, в частни имоти в близките населени места, дори в читалища и клубове, обобщи директорът на общинското предприятие. Не са изключение и сватби на кея на яхтеното пристанище. 


„Всяка една сватбена история е уникална и ние преминаваме през нея , участваме в планирането и реализирането й и тя продължава напред, Живот и здраве за младите хора,приветстваме след раждането на детенце, да заповядат в Обредния дом и да направим ритуала Именуване. Усеща се някакво раздвижване в интереа към него,ние малко го подновихме като моменти, като излъчване. Имаме вече за 2022 един такъв.“, каза г-жа Маринова.Според статистиката на Обредния дом, 2021-ва се откроява освен с увеличения брой брачни ритуали, така и с много чуждестранни  младоженци  – от Босна, Италия, Узбекистан, Азербайджан, Израел и още други. В повечето случаи самият ритуал от залата е предаван паралелно и по интернет, когато има чужденец в двойката и негови близки не могат да присъстват.


Любопитно е, че от миналата година има сериозен ръст на сватбите, които добричкият Обреден дом прави в заведения и околности около Варна. Младите хора харесват и предпочитат нашият ритуал със своята уникалност и автентичност и обредниците се стараят максимално точно да сбъднат мечтите на младите хора и да направят сватбения им ден незабравим, допълва госпожа Маринова. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+