Приеха с изменение новата транспортна схема на Добрич

Общинският съвет на Добрич прие с изменение новата транспортна схема. Тя беше представена от зам.-кметът по "Икономическо развитие, европейски фондове" - Росица Йорданова.

Приеха с изменение новата транспортна схема на Добрич

Припомняме, че в края на декември ОбС утвърди новата общинска транспортна схема, но решението беше върнато от областния управител поради наличие на пропуски в процедурата на приемането й 



„В резултат на това направихме първо заседание на комисията, назначена със заповед на кмета и отстранихме тези пропуски, като изрично беше записано в протоколното решение, че се приемат самите направления, маршрути- зимно и лято разписание, част от новата общинска транспортна схема” – сподели Росица Йорданова. 

По време на обсъжданията в постоянните комисии, общински съветници са обърнали внимание на преминаването на автобусите по улица „Цар Освободител”, като по думите им то ще бъде затруднено.

„Ние помолихме изпълнителят на схемата да ни представи ново предложение. Той успя и в понеделник комисията отново направи своето заседание и прие измененията в линията. Вече няма да се минава по улица „Цар Освободител”, а по улица „Димитър Ковачев”- заяви зам.-кметът Росица Йорданова.