Мирослав Найденов: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, за да угодя на Сергей Станишев. Това каза днес по Би Ти Ви министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Мирослав Найденов: Няма да подам оставка
Той уточни, че снощи е имал среща с пет от участващите в протестите шест браншови организации и те са го уверили, че не искат неговата оставка. "Те се разграничиха от политическите искания на протестиращите", обяви Найденов.

Министърът посочи, че няма нищо лошо в това зърнопроизводители да карат луксозни коли, дори "Ролс-ройс", но да имат предвид, че в същото време животновъдите не могат да си позволят и "Лада". "3.4% от бенефициентите на помощите по европрограмите получават 70% от субсидиите", припомни Найденов.

Той е категоричен, че правителството просто иска да поправи тази несправедливост, като пренасочи пари от държавната субсидия към зеленчукопроизводителите, животновъдите и други сектори на земеделието. Това желание обаче среща съпротивата на зърнопроизводителите, които провокирали протестите.

"Тези протести струват много. Един добър механизатор взима по 100 лева на ден, а организаторите си стоят на топло", каза Найденов.