Последни мачове от груповата фаза в Шампионска лига

Тази вечер ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на шампионската лига в групи "Е", "F", "G" и "H". След техния край ще станат ясни поредните сигурни участници на 1/8 финал в турнира, както и отборите, които ще продължат участието си в Лига Европа.

Последни мачове от груповата фаза в Шампионска лига
В група "Е" Байер (Леверкузен) вече си осигури продължаване напред, но Челси и Валенсия излизат в пряк сблъсък за другото място даващо право на участие на 1/8 финал, като англичаните ще се нуждаят от задължителен успех, докато на "прилепите" стига и голово равенство на "Стамфорд Бридж".

В група "F" Арсенал е сигурен участник в следващата фаза, докато останалите три отбора ще трябва да определят какво ще бъде крайното класиране в групата, като всеки от тях има теоритичен шанс за продължаване напред. Най-интересен тук е сблъсъкът между Борусия (Дортмунд) и Олимпик (Марсилия), като победа на французите ще има гарантира участие на 1/8 финал.

В група "G" ситуацията също е доста заплетена като АПОЕЛ вече си осигури участие на 1/8 финал, докато Порто и Зенит ще се изправят в пряк сблъсък за другото място в следващата фаза.

В група "H" е най-спокойно, тъй като всичко около първите две места е ясно. Барселона ще завърши на върха, а Милан е втори. Единствено остава да видим кой измежду Виктория (Пилзен) и БАТЕ (Борисов) ще продължи в Лига Европа, като за момента чехите изглеждат с доста по-добри шансове за това.