В ЧСУ "Леонардо да Винчи“ тържествено откриха Зимен фестивал „Запазена марка Леонардо“

От 15 години датира традицията на провеждането на ежегоден Зимен училищен фестивал за малки и големи

В  ЧСУ "Леонардо да Винчи“ тържествено откриха Зимен фестивал „Запазена марка Леонардо“

 Идеята на учители и организатори е чрез събитието учениците да научат нещо ново и полезно по забавен начин. Неслучайно арт залата в училището беше пълна с усмивки и грейнали очи. Учениците очакваха забавната част на науката.



Специални гости във вчерашния първи ден на фестивала бяха директорът на Български пощи – г-н Гочев (от него разбрахме любопитни неща за пощенското клеймо); г-жа Иванова – директор на регионална библиотека ,,Дора Габе“ (тя представи интересна информация за книгите и работата на библиотекаря и внуши , че ,,чрез четенето можем да бъдем навсякъде“); г-н Дженев – филателист от филателно дружество „Добруджа“, който ни запозна с тънкостите на филателията и марките като законно платежно средство. С тяхната подкрепа бе открита филателна изложба на тема “Наука, технологии, природа и изкуство”. 


Като част от Зимния фестивал за деня се проведе състезание на ,,Клуба на знаещите“. Негов организатор и водещ бе г-жа Галя Минчева – учител по история, която бе подготвила интересни въпроси за четири отбора с любознателни ученици, които се състезаваха в два кръга. 

В първия участваха отборите от 5-8 клас, а във втория учениците от 8 и 9 клас. Битката между бе много оспорвана. Те се състезаваха на въпроси от различни научни области – математика , география , история , логика. Асистенти на водещата бяха г-жа Мария Манолова-учител по английски език и г-н Деян Димчев – учител по химия, които следяха за спазването на регламента. Всеки отбор се водеше от капитан, който имаше окончателната дума при определяне на отговора.

Залата се изпълни с позитивна нагласа за успех и верни отговори. В задачите и съревнованието имаше и емоция и хумор, закачки и смях.


Зимният фестивал продължава и през следващите дни със спортни надпревари и други много интересни събития за любознателните възпитаници на училището.