"Газпром" налива милиони в ЦСКА?

Руска компания ще налива пари в ЦСКА. Само два дни, след като поднови договора си за сътрудничество с известен мобилен оператор, тимът от "Българска армия" може да се сдобие с още един спонсор.

"Газпром" налива милиони в ЦСКА?

Червените са на път да подпишат рекламен контракт с голяма компания от чужбина, чийто бизнес е съсредоточен предимно в Русия. Става въпрос за инвеститор, който е гласен за един от спонсорите на Източноевропейската лига.


 

Договорът между двете страни трябва да стане факт по време на зимната пауза в шампионата, или най-късно през лятото. Не се изключва вариант, при който новият благодетел да получи част от акциите в клуба. Сумата, която ЦСКА ще прибере от въпросния спонсор е между 500 000 и 1 милион евро в зависимост от постигнатите успехи.

"Меридиан мач" твърди, че името на пазения в тайна концерн е "Газпром". Компанията иска да запази пазара си в България, който е застрашен. За целта тя решила да спонсорира един от най-подкрепяните родни клубове. Както е известно, "Газпром" е спонсор на сръбския гранд Цървена звезда, който е един от основните партньори на ЦСКА в разговорите за формиране на Източноевропейската лига.