Ученици от Добрич рисуват стълбите към Летния театър

Инициативата е част от кампанията „Реализирай мечта, остави следа“ по проекта на Община град Добрич и Младежки център – Добрич „Вашето днес“

Ученици от Добрич рисуват стълбите към Летния театър

„Цветен Добрич“ е името на младежката инициатива за боядисване и изрисуване на стълбите до Летен театър. Реализира се по проект BGLD-1.003-0001 на „Младежки център Добрич - Вашето днес“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. 


Проектът е на стойност 760лв, като средставата са изразходвани за материали.Финансиран е по програма Местно развитие и намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи. 


Целта е да се придаде по-красив и цветен облик на входа на Градския парк откъм Летния театър, разкрива  Албена Богданова-младежки работник в Младежки център – Добрич. Какви ще бъдат рисунките е изненада към всички добруджанци и гостите на града ни, усмихва се тя.


Инициативата е дело на пет десетокласнички от Добрич. Момичетата са от различни училища, но повечето от тях са възпитаници на СУ „Климент Охридски“. 

Днес по обед заедно със свои приятели и връстници те започнаха работа по почистване и грундиране на стълбите, но дъждът отложи за утрешния ден планираното за последния ден на септември събитие.