Фестивалът за късометражно кино ще бъде в Балчик, а не във Варна

Фестивалът за късометражно кино "В Двореца" ще бъде едно от най-ярките събития в културния календар на Община Балчик през следващата година. През 2012-та международният форум ще събере отново заглавия на ленти от десетки държави и ще отбележи десетата година от създаването си.

Фестивалът за късометражно кино ще бъде в Балчик, а не във Варна
През всичките години на своето съществуване организаторите от Община Балчик и Фондация "Формат СФФ" работят за градежа на устойчива среда за излъчване и представяне на различни артистични форми, като водеща е филмовата. Фондацията е основен партньор на Община Балчик във финансирания от ЕС проект "Балчик - Сцена на изкуствата", чрез който ще се усвоят над 500 хиляди лева в следващите две години.

В тази връзка някои публикации от последните дни в медиите за преместването на фестивала в град Варна са неуместни, коментира директорът на фондацията Цанко Василев. В писмо до Община Балчик той изтъква високата си оценка за подкрепата към фестивала от страна на местната власт и набелязва някои от идеите, които има за следващото издание на кино форума.