Британците забраняват пушенето и в колата

Британските доктори не на шега са погнали пушачите. Сега те са на път да забранят пушенето дори в собствените им автомобили, пише "Дейли Мейл". Оказва се, че отровите от цигарения дим в затворен автомобил са 23 пъти повече от тези в обикновен запушен бар.

Британците забраняват пушенето и в колата
Пушенето в колата трябва да бъде забранено, опитват се да убедят своето Mинистерство на здравеопазването британските доктори.

Британската медицинска асоциация е призовала правителството на страната да въведе тази "смела забрана" в името на здравето на населението, не толкова поради съображения за сигурност на пътя. Оказва се, че отровите от цигарения дим в затворен автомобил са 23 пъти повече от тези в обикновен запушен бар.

Медиците при това посочват, че жертви на пушенето в автомобила много често са деца. Малките, поради незрялата си имунна система, са още по-податливи нанатравянията от цигарения дим.

От БMA напомнят, че всяка година 6 милиона по света умират вслeдствие заболявания, причинени от тютюнопушене.

Великобритания направи огромна крачка срещу порока, като забрани тютюнопушенето във всички закрити обществени места, но има още много, което може да бъде направено в тази посока, смятат от Асоциацията.

"Това е огромно преиграване. И какво ще последва - забраняване на пушенето вкъщи?", коментират оживено британските пушачи.