Игри и настроение на 1 юни с Power jump в Добрич

Парк „Св. Георги“ в Добрич ще посрещне малки и големи за 1 юни с интересна програма и покана за участие в многобройните събития

Игри и настроение на 1 юни с Power jump в Добрич

Работилница по стрелба с лък, работилница по скачащи и статични кокили с включени  демонстрации, работилница по слаклайн – ленти за баланс и трикове, както и работилница по унисайкъл (колела с една гума) са подготвили за Празника на детето младежите от варненското Сдружение „Power jump” със съдействието на Община Добрич.


За поредна година те ще предизвикат малки и големи да се впуснат в забавни игри и да научат или да си припомнят класически такива като народна топка, федербал и др.

Миналата година събитията не се проведоха поради наложените заради пандемията ограничения, но тази година организаторите ще проведат дейностите при спазване на противоепидимичните мерки – дистанция, игри на открито с индивидуално показване, а не за групи, използване на дезинфектант.

Организаторите са избрали няколко разлини локации в началото на парка, като работилниците ще са разположени не много далеч една до друга.

„Пристигаме седем души от Варна, очакваме към нас да се присъединят и няколко доброволци от Добрич. Ще има игри за всички възрасти – стрелба с лък със завързани очи, управление на тандемен велосипед, щафетна игра родител-дете, футбол или игра „Алчен за гол“ и много други. Ще донесем книжка с игри на открито и ще се опитаме да изиграем с добруджанци и гостите на града описаните в нея игри. Всичко ще е свързано с физическата активност и спорт, защото Празникът на детето се намира в рамките на Седмицата на движението 31.05. – 06.06. (Move week)- информира Мирослав Тодоров от Сдружение “Power jump”.

Поканата за участие в дейностите и игрите на открито на 1 юни е към хора от всички възрасти. Входът за всички събития ще е свободен.