Отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа

На днешния ден, 9 май, Добрич ще отбележи 76 години от края на Втората световна война и Ден на Европа.

Отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа

В 09.45 ч. от „Гардения“ ще тръгне Шествие на „Безсмъртният полк“, което ще премине през центъра на града и ще завърши  до Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на  Втората световна война и паметника на Съветската армия. Организатор е Руски клуб „Березка“ – Добрич и Движение „Русофили“ – Добрич.


От 10.00 ч. до 13.00 ч. в начало на Градския парк „Св. Георги“, ученици от Частното училище „Леонардо да Винчи“ ще проввдат Караул на паметта. Леонардовци ще осъществят щафета с предизвикателства, чието начало ще бъде от 10.00 ч. в Градски парк „Свети Георги“ – фонтана. Организаторите канят да се включат отбори от всички училища от град Добрич, както и отбори, съставени от граждани или семейства, които биха искали да съчетаят физическата активност с викторина с въпроси, свързани с разширяването на Европейския съюз. Всеки отбор трябва да бъде съставен от минимум 8 участници.

В 10.30 ч. на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на  Втората световна война и този на Съветската армия ще се състои общоградско поклонение и полагане на венци и цветя.