Певицата Галина Дурмушлийска готви книга за историята на своите песни

Певицата Галина Дурмушлийска готви книга, в която разказва историята на своите песни.

Певицата Галина Дурмушлийска готви книга за историята на своите песни

"Това не е точно автобиографична книга, макар че в нея отделям внимание на отделни периоди от живота си. В нея представям историята на песните, които са в моя репертоар. А преди да влязат в репертоара ми, те първо са влезли в душата ми... Защото аз не мога да изпея една песен, ако тя не премине първо през душата ми!" Това сподели в интервю за Радио 99 любимата на много добруджанци певица.



В момента тя живее в Котел и като всички хора очаква с нетърпение Ковид-пандемията да отмине. "Но в тази ситуация не мога да пея, сърце не ми дава" - признава изпълнителката. Сега се радва на пролетта и вярва, че хубавото време ще внесе ново оживление сред хората.

Тя очаква книгата й да е готова около края на лятото. В нея представя свои песни - от кого ги е взела, кои са хората, които са й ги дали, разказва за срещите си с именити композитори и творци. Представен е творческият й път като солистка в ПФА „Добруджа“, разказва и за живота си в Нидерландия, където учи на български народни песни почитатели на българския фолклор. Включен е и богат снимков материал, запечатал ценни мигове от нейната песенна Вселена. Има и специален раздел, в който другите говорят за знаменитата изпълнителка на добруджански песни.

Книгата е написана, почти е готова, предстоят технически дейности и се надявам, че ще се хареса на читателите, каза Галина Дурмушлийска.