След 20 години „Бременските музиканти” отново на сцената на ДКТ „Дора Габе” в Добрич

Двадесет години по-късно на сцената на Държавния куклен театър в Добрич ще бъде поставен спектакълът „Бременските музиканти”. Режисьор на представлението отново е Леонард Капон.

След 20 години „Бременските музиканти” отново на сцената на ДКТ „Дора Габе” в Добрич

Това представление обаче ще бъде малко по-различно от тогавашното. Пиесата е разнообразена с много музика и песни, което спомага за доброто настроение. 



„Това си е приказката за ненужните животни, които вече не вършат работа и как искаме да се отървем от тях, а те всъщност носят невероятни качества. Нашите животинки – магарето, кучето, котката и петела, са наистина музиканти. Могат да свирят и да пеят. Получава се една забавна и поучителна история за това, колко интересни и велики неща могат да направят т.н. аутсайдери, ненужните, тези, които не ни вършат работа, не ни харесват и се чудим как да се отървем от тях. Цялото представление е направено отново на принципа на актьорска импровизация, която в конкретния случай е подпомогната от прекрасната музика, която написа доц. Веселин Койчев. Това много помага за хубавото настроение и свежестта на цялото представление” – сподели режисьорът Леонард Капон.

В пиесата участват актьорите Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов. Художественото оформление е дело на Елисавета Каучлева, а музиката на Веселин Койчев. 

Премиерата на „Бременските музиканти” ще се състои на 13 април, от 18 часа в залата на ДКТ „Дора Габе”. 

Следващите заглавия, които ще постави театъра са „Чувалена приказка” и „Трите прасенца”.