Златен и два бронзови медала за боксьорите на „Добруджа” от Републиканско първенство в Плевен

Златен и два бронзови медала завоюваха боксьори от БК „Добруджа” на Републиканско състезание в град Плевен. Това съобщи за Добрич онлайн треньорът им Димитър Милчев.

Златен и два бронзови медала за боксьорите на „Добруджа” от Републиканско първенство в Плевен

Той е завършил Националната спортна академия. Към момента тренира младите спортни надежди в училището за шампиони в Добрич и БК „Добруджа”. Любовта му към спорта се е зародила още от малък, а с бокс се занимава активно от около 15 години. Зад гърба си има редица титли, сред които Шампион на България. 



„Любовта ми към спорта се зароди в квартала. Имаше момчета, които тренираха бокс, един от моите приятели беше футболист, после реши да се насочи към бокса. Той ме запали по бокса. Участвал съм на европейско и световно първенство по кикбокс, но в момента не го практикувам и съм само треньор по бокс” – сподели той. 

Неговите състезатели тренират от сравнително скоро, но вече могат да се похвалят с високи резултати. 

В края на миналия месец младите боксьори са завоювали едно златно отличие  и два бронзови медала на държавното лично-отборно първенство и турнир за купа „България“ по бокс за ученици /12-14 год./в град Плевен.

”Състезателите бяха 140 от цялата страна. Добрич беше представен от четирима спортисти. Добромир Илиев стана републикански шампион в категория до 70 кг. Той победи убедително трима съперници. Първият му мач беше с представител на домакините от „Спартак” – Плевен. Победи го с два на един съдийски решения. Вторият мач беше с представител на град Перник. Там Добромир победи с технически нокаут. На финала победи „Локо” – София с три на нула. Те са софийски отбор, като за тази възраст са най-силният отбор в страната. Емре Осман победи в дебютното си състезание в две срещи. В първата се изправи срещу „Дунав” – Русе с три на нула, а  във втората поведе с два на един съдийски гласа пред представител на „Кико” – София. На полуфинала загуби от представител на домакините – „Мизия” - Плевен и стана трети. Диян Михайлов завоюва също бронзов медал. Той победи в една среща срещу „Кико” – София и загуби от представител на Петрич в равностоен мач” – сподели Димитър Милчев. 

Той пожелава на своите състезатели крепко здраве, да продължават да трудят усърдно и да завоюват още много успехи.