Увеличава се броят на интензивните легла за пациенти с Ковид -19 в МБАЛ – Добрич

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова броят на интензивните легла за пациенти с Ковид-19 в добричката болница се увеличава от 6 на 8.

Увеличава се броят на интензивните легла за пациенти с Ковид -19 в МБАЛ – Добрич

За втора седмица леглата в интензивния ковид сектор в Добрич остават на 100% заети. Пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи се пренасочват към лечебните заведения във Варна. 


„За последната седмица имаме един пациент, който е насочен към УМБАЛ „Света Марина” във Варна. Преди 2 дни от Балчик насочихме пациент към нашата болница. Днес пак търсим свободно легло за интензивни грижи” – заяви д-р Ангелова. 

От петък със заповед на директора на РЗИ в добричката болница ще бъдат разкрити още 2 интензивни легла за пациенти с Ковид-19. Към момента се работи да бъдат увеличени леглата и в Ковид отделението. Лечебното заведението ще има готовност да преструктурира 50% от леглата, или около 170, в такива за ковид болни. 

„За сега се справят с 60 легла, но във всеки един момент, в който има такава необходимост, ще бъде издадена следващата заповед за разкриване на още легла” – посочи още д-р Светла Ангелова. 

Освен в добричката болница легла за пациенти с Ковид-19 има в Балчик – 18, в Центъра за психично здраве – 10 и в ДПП „Карвуна” – 18.