Определен е концесионерът на морския плаж „Каварна”

След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Роял Бей" ЕООД за концесия на морския плаж в Каварна, в едномесечен срок от влизане в сила на решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Определен е концесионерът на морския плаж „Каварна”

Концесионерът се избира за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 42 602,92 лв. без ДДС.



Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 5,90 на сто.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя 1  чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 шезлонг на цена в размер до 10 лева е ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Инвестициите, свързани с обезопасяване и подобряване на достъпа до акваторията на морския плаж за срока на концесията са в размер на 53 072 лв. с ДДС.