DJ Rado: Каварна винаги е била парти град

В Световния ден на DJ-я Ви срещаме с един млад мъж от Каварна, посветил се изцяло на музиката. Радостин Пенев, по-известен като DJ Rado, е на 34 години. От повече от 15 години работи като DJ в едни от най-известните заведения в крайморския град. Успоредно с това е водещ на фирмени партита, сватби и аниматор на детски рождени дни.

DJ Rado: Каварна винаги е била парти град

„Още от дете обичам купоните, музиката и веселбата, голямата ми колекция от касети и плочи и по-късно дискове със сигурност е допринесла за това мое решение. С тези купони, реших да се занимавам с музика. Един диджей трябва да има чувство за хумор. Познанията за музиката също са основен фактор в изграждането на един такъв образ и не на последно място усмивката. Трябва да сме много лъчезарни зад пулта” – сподели той.



Първото официално участие на младия мъж е било в култовата дискотека „Пирамида” в Каварна. 

„Първото ми участие беше на около 13-годишна възраст с приятели се събирахме по гаражи. Беше много по-примитивно, но беше и много хубаво. Официално започнах да работя в една култова дискотека в Каварна. Тя се наричаше „Пирамида”, сградата все още стои. Там ми беше първото участие.  Чувството беше страхотно, умирах от притеснение, но като застанеш зад пулта и видиш стотици хора да се забавляват, просто всичко спира. Всички хора, независимо дали в Каварна, или навсякъде в България и света, всеки би се забавлявал по най- добрия начин. Каварна си е парти град. Това е доказано в годините. Всички са много забавни и добре си усвояват купоните. 

Радостин Пенев работи и като DJ сватбени тържества, ето какво ни споделя за последните модни тенденции и каква музика си избират бъдещите младоженци за този важен за тях ден. 

„Това е една невероятна магия, която изживявам на всяка една сватба, дори за това изживяване страда и моето семейство, защото за всяка една сватба, часове преди това се подготвям. Оставям с мислите и изготвям сценарий. Това е най-неописуемото нещо, което може да се случи на един диджей. Със сватби се занимавам от 8 години.  Музиката, която си поръчват младоженците е много пъстра и цветна, за жалост в последните години не се прави музика, не само за българската, но и за световната сцена. Не знам на какво се дължи това, но младоженците избират предимно стари песни, на които са направени кавъри. Като цяло повечето младоженци остават на мен да подготвя плейлистата. Няма един определен стил, както си има поп фолк, така има и популярна музика, залагаме доста и на народната музика, в крайна сметка българският бит и култура не трябва да се пропускат във всяко едно сватбено тържество” – каза той. 

Освен всичко това той се занимава и с организирането и провеждането на детски партита.

„Да видиш десетки детски усмивки и ти да си допринесъл за това, мисля, че е нещо неописуемо и невероятно. Правя детски партита, които са доста забавни, смея да твърдя, че децата ме харесват доста” – допълни Радостин Пенев. 

DJ Радо пожелава на всички да са здрави и никога да не падат духом.