Нина Ставрева ще е водач на листата на Българската прогресивна линия

Нина Ставрева оглавява листата с кандидати за народни представители от нашия многомандатен избирателен район на най-новата социалистическа партия у нас – Българска прогресивна линия. За Добрич онлайн тя обяви, че е подала оставката си като председател на общинската организация на левицата и е обявила напускането си от редиците на БСП.

Нина Ставрева ще е водач на листата на Българската прогресивна линия

„През изминалата седмица подадох оставка като председател на общинската организация на БСП в Каварна и обявих  напускането си от редиците на БСП. Разочарования трупани дълго във времето, няма да споменавам в детайли, но мога да кажа, че през последните месеци и години има една крайно вредна линия на разделение в партията по признака лоялност към ръководството, а не към самата партия и нейната политика. Тази линия, безогледно налагана от ръководството през последните 3-4 години грубо погази основни уставни принципи – за демократичното единство и демократично участие в цялостната дейност на партията”, сподели тя.


Нина Ставрева допълни, че е огорчена от отношението на ръководството на партията към местните структури. 

„По-скоро липсата на отношение доведе до изостряне на напрежението, говоря за Каварна конкретно. Всички, които не бяхме съгласни с изявленията и посланията на ръководството на партията, влязохме в графа „опозиция”. Ние се надявахме на някаква промяна в БСП, която така или иначе не се случи. Една партия –това всъщност са хората и когато липсва отношение и подкрепа от страна на ръководството към местните структури и редовите членове, се налага човек да вземе решение и да направи своя избор. Аз вече го направих”, категорична беше Ставрева. 

Тя вече се е насочила към друга политическа сила -  „Българска прогресивна линия”, като над 40 души от общинската организация на социалистите в Каварна са я последвали и са се влели в редиците на новосформираната партия.

„Аз направих своя избор и се присъединявам като съмишленик и член на Българска прогресивна линия. Това не е просто проект на някаква група хора, които искат да осъществят себе си на политическото поприще, а хора, които се заеха със създаването на тази партия и излязоха с послание, че за тях е важно тя да се превърне в инструмент за реформа на обществото. Партия, която ще се бори за реализиране на изцяло леви политики. Аз, ставайки част от Българска прогресивна линия,  оставам социалист. Правейки този избор аз не изменям на себе си, на възгледите си, на принципите и идеалите, с които са ме възпитавали моите родители”, сподели Ставрева. 

Българска прогресивна линия ще участва самостоятелно в предстоящите парламентарни избори на 4 април , като водач на листата от нашия многомандатен избирателен район ще е именно Ставрева. Тя определя това начинание като едно изключително отговорно предизвикателство. 

„Ще направим една позитивна кампания, в която ще излъчим посланията, свързани с леви политики, зад които категорично застава партията. Какво ще се случи ще решат избирателите, ще търсим тяхната подкрепа с ясна  програма и ангажименти за отстояване на левите политики, които са определящи за партията на прогресивните социалисти. Ясно трябва да заложим на едно по време на предизборната кампания и да убеждаваме, че е възможно реализиране на леви политики. През последните месеци се говори активно, че няма ляво и дясно и всичко трябва да оставим в ръцете на пазара, ръководен нерядко от съмнителни интереси и грешни политики.  В крайна сметка всички ние днес имаме нужда от държава, закони и правила, от гаранции, че не  могат с лека ръка да те уволнят от работа, да те изхвърлят от жилището ти, да направят образованието невъзможно, защото е скъпо, да ти отнемат правото да се лекуваш, защото нямаш пари. Ето от такива гаранции имат нужда българските граждани и ние трябва да им ги върнем”, категорична беше тя. 

По думите на Нина Ставрева мисията на политиците е да се грижат за благосъстоянието на отделния човек, за жизнен стандарт, който да покрива потребностите му и да му позволява да живее пълноценно. 

„В този смисъл лична цел на всеки един политик е да осигури среда, в която всеки отделен човек може да се чувства спокоен и пълноценен”, каза в заключение Нина Ставрева.