Офроуд състезатели от Добрич помогнаха на бременна жена да се прибере

Офроуд състезатели са помогнали снощи на бременна в осмия месец жена, блокирана от снежни преспи в колата си на пътя Варна – Добрич.

Офроуд състезатели от Добрич помогнаха на бременна жена да се прибере

Тя била приета за няколко дни в болница във Варна за задържане на бебе, защото била в доста тежко състояние. ​ Била изписана в сряда сутринта и тръгнала с колата си към Добрич. Чакали около 2-3 часа на Любен Каравелово, където не били минали снегопочистващи машини. Багер разчистил пътя и тя успяла да стигне до Новаково, където автомобилът отново бил блокиран в снега.



Заедно с нея в снега имало и други превозни средства – два леки автомобила и бус. Един от шофьорите се обадил на доброволци от групата „Офроуд – град Добрич”, които се отзовали. момчетата не се поколебали и за миг, запалили джиповете и тръгнали. Това разказа пред Добрич онлайн един от доброволците – Ивелин Стойчев. Той сподели, че премеждия по пътя не липсвали – полицаите не ги пуснали да излязат от града, затова те решили да минат по обходен маршрут.​ „Отидохме на място, качихме жената в джипа, по пътя помогнахме и на един възрастен мъж, изтеглихме го до отбивката. Тогава видяхме, че идва снегоринът и всички тръгнаха след него”, каза той. Това не е била единствената спасителна акция, която са провели офроуд състезателите вчера. Момчетата са издърпали много закъсали коли и от пътя за Балчик. 

Всяка година момчетата предприемат спасителни акции и помагат на закъсали в преспите шофьори. Ивелин Стойчев заяви, че той и неговите колеги са винаги готови да помогнат. "Колкото и да е тежка обстановката, ние не се страхуваме и сме насреща", каза в заключение той.