Поп-фолк звездата Джена протяга ръка на Алекс

Звездата на поп-фолка Джена е поредният български изпълнител, който се включва в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". На 3 ноември тя ще пее пред добричлии и ще помогне за набирането на средства за лечението в Израел на 5-годишната Александра Маркова.

Поп-фолк звездата Джена протяга ръка на Алекс

Концертът ще бъде от 19 часа в зала "Добрич", цената на поканата - 5 лева. Участието на Джена в благотворителния концерт е в резултат на отправена покана от страна на Румънеца и Енчев - лица на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" На сцената с поп-фолк звездата ще се представят и деца-таланти от Добрич. Концертът ще се проведе с подкрепата на община град Добрич, "Пайнер" и местните медии.


 

Покани за концерта ще се продават на касите на ВиК - срещу фронт-офиса на НАП и на Кооперативен пазар, на входа на читалище "Йордан Йовков", в редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна", както и на място преди самия концерт.

 

Джена е певица с впечатляващ талант и голям глас, устремена към върховете на родния шоубизнес. Тя е универсален изпълнител, гласът и е със специфичен тембър и богата орнаментика, което й позволява да изпълнява завладяващо както попфолк и народни песни, така и балкански фолклор. Джена има редица отличия, сред които - годишна награда за дебют на ТВ "Планета" /2007/, за откритие на годината на "Нов фолк" /2007/, първа награда на журито на "Пирин фолк" /2007/, годишна награда за най-проспериращ млад изпълнител на "Нов фолк" /2008/, годишна награда за баладичен хит -  "Кой си ти", на ТВ "Планета" /2009/, награда за най-предпочитан изпълнител в "Планета Пайнер Клуб" /2010/ и др. Участвала е в концерти във Великобритания, Белгия, Испания, Турция, Италия и др. Сред хитовете й са "Грешни мисли", "Химия", "Жена без име", "Луд и съвършен", "Животът няма втора серия", "Чуждите и лесните", "Кой си ти", "Не ставаш", "Да се влюбя не допускам", "Да те прежаля" и др.

 

Около 25 000 лева са необходими за втория курс на лечение в Израел на Александра Маркова, до момента са набрани около 22 000 лева.

 

Банковата сметка на детето е: 

IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.