Окръжният съд глоби кмета на Телериг поради неизпълнени задължения по призоваване на свидетел

Окръжен съд – Добрич, наложи глоба в размер на 100 лв. на кмета на с. Телериг за това, че за втори път не връща навреме призовка на свидетел по дело за отвличане.

Окръжният съд глоби кмета на Телериг поради неизпълнени задължения по призоваване на свидетел
Съдът поиска съдействие от МВР – Варна, за връчване на призовките на двама свидетели, които за втори път не се явяват на делото. Съдът разпореди, да бъде изпратено съобщение до ГКПП Кардам с искане при евентуално влизане в страната на същите свидетели и на пострадалия, да им бъдат връчени призовки за следващото заседание по делото. Те трябва да бъдат предупредени за задълженията им като участници в наказателното производство.

Днес Окръжен съд – Добрич, разпита трима свидетели по делото срещу варненците Боян Ф. И. на 30 години, Константин Г. Л. на 34 години и добричлията Емилиян К. Ен. на 23 години. Те са обвиняеми за това, че на 27.06.2009 г. в с. Телериг, в съучастие като съизвършители с още 3 лица са отвлекли 35-годишен /към днешна дата/ мъж с цел противозаконно да го лишат от свобода.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че на 24.02.2011 г. трима подсъдими за престъплението сключиха с Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Наказателното дело срещу другите трима участници в престъплението продължи в отсъствие на пострадалия Цв. Ц., който по данни на МВР и семейството му е извън страната.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 02.12.2011 г.